
ważne dla profesjonalnej kuchni przy pakowaniu próżniowym...
Pakowanie próżniowe pozwala na ograniczenie marnowania jedzenia, niewykorzystane produkty można skutecznie zabezpieczyć przed psuciem i utratą świeżości.
Podział na porcje ułatwia ewidencję i kontrolę posiadanych zapasów.
Technologia pakowania próżniowego przyspiesza marynowanie, pozwalając na uzyskanie znakomitych efektów głębokiego wnikania marynat w krótkim czasie.
Próżniowo można pakować również produkty płynne: sosy i zupy oraz suche, np. przyprawy, orzechy, bakalie.
*warto pamiętać
*Przy pakowaniu wilgotnych, tłustych produktów, usunięcie zanieczyszczeń z miejsca łączenia folii ułatwi uzyskanie szczelnego zgrzewu.
*Przy stosowaniu worków moletowanych o mniejszej szerokości, łatwo można zwiększyć wydajność i szybkość pracy, pakując jednocześnie dwa opakowania umieszczone obok siebie na listwie zgrzewającej pakowarki próżniowej
*Pakując próżniowo produkty płynne, takie jak zupy i sosy, warto worek umieścić poniżej pakowarki, zmniejszając ryzyko wylania zawartości oraz uszkodzenia pompy próżniowej przy zassaniu cieczy
Worki i folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu:
- świeżego mięsa, ryb, serów
- produktów poddanych obróbce: pieczonych, gotowanych, marynowanych, wędzonych
- gotowych porcji do szybkiego podgrzania i podania
- produktów garmażeryjnych
Zamów polecane produkty:
- worki moletowane 15x25cm
- worki moletowane 20x30cm
- worki moletowane 25x35cm
- worki moletowane 30x40cm
- folia moletowana 15x600cm
- folia moletowana 20x600cm
- folia moletowana 25x600cm
- folia moletowana 28x600cm
- folia moletowana 30x600cm



